Ajan hukkaamista hyvällä omatunnolla

Yleinen

Aurinkoista lauantaita kaikille! Oon nyt pitänyt vähän hiljaiseloa somen puolella, tuntuu että on ollut turhan kuormittavaa seurata kaikkien sopeutumista ja selviytymistä kun itselläkin riittää tässä tekemistä (tai siis tekemistä ei riitä ja nimenomaan siihen sopeutumista sitäkin enemmän). Tää erikoinen tilanne on muuttanut monta asiaa omassa arjessa, oonkin tässä viimepäivät etsinyt siitä parhaita puolia. Sain maanantaina siirron uuteen työpaikkaan, tai oikeastaan palasin aiempaan mihin on nyt tilanteen vuoksi luotu uusi infektioyksikkö. Eli vietän nykyään paljon aikaa pukeutuneena vimosen päälle avaruusasuun! Töiden lisäksi aikaa tulee vietettyä kotona telkkaria tuijotellen (greyn anatomia, tempparit ja voice best), vanhempien autotallissa reenaillen ja pitkillä kävelylenkeillä. Ihanaa kun sää on suosinu ja vaikkei vielä ole kovin lämmin niin tuo valoisuus tuo ihan älyttömästi lisää energiaa.

On todella hassua kuinka pysähtyneeltä kaikki tuntuu! Nyt kun ei ole mitään muuta aikataulutettua tai ennalta sovittua juttua kuin työvuorot, päivien rakenne on jotenkin sekava. Ihan sama milloin on hereillä, millon käy reenailemassa ja vaikka menis koko päivä telkkarin ääressä sekään ei haittaa kun ei tässä oo muuta kun aikaa. Se onkin oikeastaa se ”paras puoli” mitä nyt koitan vaalia, kaikki paine sellasesta rakentavasta vapaa-ajan tekemisestä on murtunut. Nyt kun tätä tekstiä kirjoitan ja käyn läpi omia tuntemuksia tajusin just paremmin miksi somettaminen on tuntunut jopa ärsyttävältä: en jaksa edes esittää että käyttäisin kaiken tilanteen tuoman vapaa-ajan jotenkin fiksusti. Teen ihan riittävästi kaikkea sillon kun maailma pyörii normaalisti, ja jos jotain voin tästä oppia on se kuinka pysähtyä ja hyväksyä oma toimettomuus. On niin paljon asioita mihin en voi vaikuttaa mutta se ei myöskään tarkoita että miun tarvitsee ottaa kaikki ulottuvilla olevat langat käsiini. Joskus on ok olla toimeton.

Asioita mitä ajattelinkin tehdä enemmän on niitä mihin ei loppujen lopuksi ole mitään järkevää syytä tai johda mihinkään, kuten rakennella legoilla, fiilistellä musiikkia ja improilla sen tahtiin, katsoa jo nähtyjä leffoja uudestaan, röhnöttää sohvalla tuijottaen seiniä ja antaa ajatusten harhailla, voisin vaikka pitkästä aikaa päästää artesaani-minäni vauhtiin ja suunnitella vaatteita mitä en koskaan tuu tekemään. Nyt laitankin koneen kiinni ja lähen tekemään jotain edellämainituista!

Pysykää kotona ja terveinä, pus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s