6×3 asiaa

Yleinen

Viime viikkoina on ollut paljon mielessä asioita mistä oon kiitollinen ja iloinen just nyt. On niin helppoa suorittaa vaan arkea ja elämää ilman että tulee miettineeksi kuinka siistiä on vaan se että saa tehdä niitä juttuja. Toki en ole luonteeltani jatkuvasti yltiöpositiivinen ja tuntuu ehkä vieraaltakin joka päivä ylistää kuinka ihanaa on herätä aamulla aikaseen töihin kiitollisena. Mitä enemmän kun kuitenkin kattelee ympärilleen ja avaa silmiä pienille jutuille, huomaa asioiden olevan oikeastaan tosi jees! Halusinkin nyt tehdä ihan vanhaa kunnon listaa erilaisia fiiliksiä herättävistä jutuista. Pitääkseeni kuitenkin homman tasapainossa, kaikki tuntemukset eivät ole onnellista höttöä, vaan kerron myös pelkoa ja ärsytystä aiheuttavista asioista.

3 asiaa mitkä saa hymyilemään

 1. Tällä viikolla uudelleen löytynyt into reenaamista kohtaan! Kolmen viime viikon aikana on ajatukset olleet niin muissa jutuissa että sali jäi taka-alalle. Mitä useamman päivän oli reenaamatta sitä enemmän unohtui kuinka kivaa puuhaa se on. Mukavuudenhalu kasvoi ja oli yllättävän vaikea mennä takaisin rutiiniin. Nyt kun maanantaina sain raahattua itseni salille ja tuli tehtyä hyvä setti, palasi motikin kohdilleen, jee!
  2. Löysin viikkojen tauon jälkeen Noccon Colaa kaupasta, ah nam. Niin hyvää! Tätä on vaikea myöntää mutta se menee MELKEIN pepsi maxin ohi. Melkein. 
  3. Viime viikonlopun treffailut ystävien kanssa. Perjantaina yhdet lasit viiniä venyi usean tunnin mittaiseen maailman parantamiseen ja lauantaina käytiin ihanan auringonlaskun aikaan iltauinnilla haastamassa tappeluun muutama hanhea. Best. Olen sellainen ihminen, että stressaantuessani vetäydyn enkä pyydä toisten apua, enkä välttämättä edes halua nähdä ketään. Mutta aina kun saan itseni liikkeelle ja jääräpäisyydeltäni myönnän että oikeasti kaipaan seuraa, huomaan kuinka paljon helpompi on taas hengittää. Ystävät on voimavara.

3 asiaa mitkä pelottaa

 1. Aina välillä jonkin ohjelman/elokuvan tapahtumat, en tiiä onko kuinka noloa myöntää että katson mm Valehtelevia viettelijättäriä sormien rakosesta keskellä kirkasta päivää… Vaikka pidän siitä etten voi tietää mitä tapahtuu, samalla en tykkää yhtään säikähtää, ristiriita.
 2. Vanheneminen, tarkennettuna se, ettei mennyttä aikaa voi koskaan saada takaisin. En siis pelkää sitä että täytän vuosia tai jossain vaiheessa alkaa ulkoiset muutokset muistuttamaan ettei olla ikinuoria. Vaan ihan se että samalla tavalla kun tänään tajusin että vastahan meidän häät oli ja nyt siitä on lähemmäs pari viikkoa, herään joku päivä siihen että olen 60+ vuotias ja vastahan olin tässä 24 vuotiaana kirjoittamassa postausta blogiini. Se, miten aika etenee ja vauhti vaan kiihtyy on todella pelottava ajatus. Vaikkakaan en myöskään haluaisi pysähtyä paikalleen. Tähän liittyy myös vahvasti ahdistukseni kysymyksestä mitä tapahtuu kuoleman jälkeen, ja kuinka pääni räjähtää ajatuksesta etten sitten enää mietikään mitään koska en ole olemassa. Sos.
 3. Luonnonvoimat! Olen aina ollut sitä mieltä että me ihmiset luulemme täysin harhaluuloisesti hallitsevamme tilannetta täällä maan päällä ja aina ajoittain meitä muistutetaan siitä ettei kaikki narut todellakaan ole meidän käsissä. Tsunamit, tornadot, maanjäristykset, tulvat, tulivuorenpurkaukset… Kaikki nämä ja monet muut mullistukset saavat ainakin tämän tytön vapisemaan lenkkareissaan. Nään välillä sellaisia unia missä käydään läpi kaikki maholliset skenaariot maailmanlopulle että huh! Toivon todella ettei ikinä tarvitse noita kokea.

3 asiaa mitkä inspiroi

 1. Instagramin reeni ja hyvinvointitilit, kuten Piia Pajusen ja Denice Mobergin setit on todella inspaavia! Minusta on niin ihanaa katsoa kun ihmiset työllistävät itsensä omilla unelmillaan, ja se on myös itselle sellainen ultimate goal. Yrittäjyys on minusta todella kiehtovaa ja on hienoa että niin monet nuoret ovat saaneet luotua oman brändin somen kautta.
 2. Elokuvat, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin niin kaikki onnistumistarinat, omalaatuiset ja erikoiset hahmot, sekä kaikki maisemat, värit, vaatetukset ynnä muu! Yksi, tai nykyään kaksi, sellaista elokuvaa mitkä katson aina kun kaipaan lisäboostia on Mamma mia:t, voi kuinka fiilaankaan niitä. Niistä myös saa aivan hirvittävän matkakuumeen.
 3. Ihmiset, kaikenlaiset. Tuntemattomat ketkä kävelee vastaan, tutut joita kohtaa arjessa, ystävät ja läheiset joiden kanssa viettää vapaa-aikaa. Minusta on ihanaa että meitä on niin erilaisia ja vaikka elämä pyörii tiettyjen asioiden ympärillä (työ, kotielämä, harrastukset, sosiaaliset suhteet) kohtaavat kaikki erilaisia asioita ja käsittelevät niitä omalla tavallaan. Ei ole kahta ihmistä maailmassa joilla olisi identtiset elämät ja jokainen meistä voi pelkillä ajatuksilla ja tunteilla kirjoittaa ihan omanlaisen tarinan.

3 asiaa mitkä turhauttaa

 1. Käytöstapojen unohtaminen etenkin somessa! Siis tää asia jaksaa ihmetyttää ja turhauttaa jatkuvasti, etenkin kun ei pääse edes yhtä pidempää selausta instagramissa ettei löytäisi jonkun jäätävän törkeän tai ajattelemattoman kommentin. En vaan ymmärrä mikä ihme saa jonkun sanomaan asioita toiselle millä ei voi olla mitään muuta tarkoitusta kuin satuttaa. 
 2. Kun aikaa on vähän ja tekemistä niin paljon. On ihan tosi paljon asioita mitä haluaisin tehdä ja mihin käyttää enemmän aikaa. Muun muassa tää blogi, valokuvaaminen, ulkoilu, uusien erilaisten juttujen kokeilu ja vieraileminen ihanien siskojeni ja ystävien luona, mökkeillä ja tehdä kaikkea kivaa mieheni kanssa. Mutta tuntuu että se aika mikä ei mene nukkuen tai töissä, menee aivojen nollaamiseen. Toki tällaistahan se tavallinen arki on, mutta haluaisin siihen enemmän sitä jotain. Tiedän, tämä on täysin omissa käsissäni mutta jotenkin ote aikani käytöstä on lipsunut ja nyt on ollut vaikeuksia saada siitä kiinni.
 3. Kissojen yöeläminen. Rakastan meidän pieniä karvapyllyjä mutta miksi se käveleminen pään yli ja kaapin ovien raapiminen on tehtävä just sillon klo 4 aamulla? Oikeasti. Yleensä nukun hyvin tämän kaiken melskeen ja temmellyksen ohi, mutta nyt kun olen muutenkin ollut herkästi heräilevä ja stressaantunut en voi olla huomaamatta näiden kahden sirkusta.

3 asiaa mitkä tekee onnelliseksi

 1. Koti, rakastan meiän kotia vaan niin paljon! Täällä on hyvä olla, tämä näyttää meiltä ja toimii meidän elämässä aivan täydellisesti. Nyt kesällä kun päivät on pitkiä ja ulkona on valoisampaa, huomaa myös sen kuinka vaaleaa ja raikasta kodissamme on. Jaksan vaan fiilistellä tätä remontin lopputulemaa viikosta toiseen!
 2. Tietenkin myös täällä kanssani asuvat tyypit, mieheni ja kisut tekevät onnelliseksi kokoajan! Olen ihan älyttömän onnekas kun on nää keiden luo tulla kotiin ja tehdä ihan arkisia asioita. Parasta meiän pikku perheessä on se, että ei ole päivää milloin ei olisi hauskaa (kuulostaa siltä mitä päiväkoti-ikäinen voisi kirjoittaa johonkin sydämen muotoiseen pahviin, mutta kun se on totta!).
 3. Minun ihana perhe, vanhempani ja siskoni, ovat kyllä niin ihania! Aina kun vietämme aikaa muistan uudelleen kuinka mahtava poppoo meillä on. Siihen lisäksi kaikkien puolisot ja siskoni lapset niin ai että. On mahtavaa huomata kuinka hyvin tunnemme, ymmärrämme ja arvostamme toisiamme, vaikka emme aina olekaan samaa mieltä.

3 asiaa mitkä jännittää

 1. Olen yllättävän kova jännittämään tyhmiäkin asioita, joskus saan itseni jännäämään maanantaista töihin menoa vaikka vasta olin siellä perjantaina ja työ on samaa kuin aiemminkin. Tuntuu ihan tyhmältä mistä kaikesta sitä voi pieni ihminen olla ihan paineissa.
 2. Nyt kun omat häät siirtyivät historian puolelle, on aika pistää psykoosit tulille ystäväni häiden suhteen, joissa toimin kaasona. Okei en ole vielä kovin stressaantunut tai jännittynyt, mutta into ja halu tehdä niiden kahden tyypin päivästä täydellisen on läsnä! Jotenkin myös se on jännittävää että miltä tuntuu olla häissä uudelleen niin lyhyen ajan jälkeen omista häistä, nouseekohan tunteet voimakkaammin pintaan… Luultavasti itken joka tapauksessa joka käänteessä, haha!
 3. Tuleva tanssikausi, kun palaan rakkaan discotanssin pariin! En malta odottaa mutta samalla jännittää niin hyvällä kuin ”huonollakin” tavalla. Aloitan siis taas valmentamaan muodostelmajoukkuetta ja siihen liittyy aina omat paineensa, mitä jos en olekaan tarpeeksi hyvä ja kekseliäs, mitä jos en saa pidettyä pakkaa kasassa? Onneksi ryhmä on täynnä ihania ja taitavia tanssijoita, joten kyllä tästä varmasti hyvä tulee kun päässään aloittamaan. Enää kuukausi odottelua!

Ps. Missä vaiheessa muka pompattiin elokuuhun? Toisaalta se tarkoittaa ettei häämatkaan ole kuin pari viikkoa, kelpaa! Kunpa päästäisiin kuitenkin vielä Suomessakin nauttimaan ihanista kesäilloista ja aurinkoisista päivistä ennen syksyn sateita…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s