Arki ja keho kuntoo

Hyvinvointi

Vastustuskykyni heikkeni kesän aikana jonkin verran kun jouduin pitkien työmatkojen vuoksi muuttamaan koko muuta elämänrytmiäni, eikä aikaa omalle hyvinvoinnille tuntunut jäävän. Olin kipeänä useammin ja pidempään kuin normaalisti. Yleensä olen meillä se, joka saa pienen kahden päivän nuhan kun toinen makaa viikon kotona voimattomana. Nyt roolit olivat käännetty toisin päin. Huomasin tuolloin taas kuinka tärkeää on järjestää aikaa itselleen, liikunnalle ja läheisille tasapainon ylläpitämiseksi työelämän kanssa.

Olen syksyn tullen alkanut taas enemmän panostamaan vastustuskyvyn ylläpitoon ja kehon puhdistautumiseen. Takana on pidempi jakso epäsäännöllistä ja vaihtelevan laatuista ruokailua ja epäjohdonmukaista liikuntaa, joten haluan palauttaa taas järjestyksen arkeeni ja kehooni. Otin käyttöön muutamia valmisteita tukemaan jaksamista, aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä tähän hiljalleen pimenevään syksyyn. Lisäsin näiden tuotteiden lisäksi myös enemmän marjoja päivittäiseen ruokavalioon viime postauksessakin näkyneen aamusmoothien kautta.

Maca ostettu Ruohonjuuresta
Ripped Hardcore tabletit tilattu Fitnesstukulta

Ostin syyskuussa ensimmäistä kertaa maca-jauhetta, olin kuullut siitä ystäviltäni etukäteen ja heidän kokemuksestaan se on vastannut tarkoitustaan. Maca-jauhe on maca-juureksesta valmistettua hyvin vanhaa Etelä-Amerikasta peräisin olevaa superfoodia fyysisen suorituskyvyn ja kestävyyden parantamiseen, ja onkin ilmeisesti suosittu urheilijoiden keskuudessa juurikin näistä syistä. Sen kerrotaan myös lisäävän elinvoimaisuutta ja seksuaalista halukkuutta tukemalla hormonitoimintaa. Tuotteessa parasta on sen luonnollisuus ja kasvipohjaisuus. Sekoitan jauheen aamusmoothieeni.
Käytössäni on nyt myös monivitamiinivalmiste vitanallet (tiedän, ei ehkä aikuismaisin vaihtoehto mutta kuinka hauskoja!) varmistaakseni riittävän vitamiinien saannin kun aurinko piiloutuu ja flunssakausi puskee päälle, sekä kuvassa näkyviä Chained nutritionin Ripped hardcore-tabletit. Niitä olen käyttänyt ajoittain lisäämään reenin tehoa ja auttamaan aineenvaihdunnan kanssa. Ne tehostavat myös rasvanpolttoa. En juo kahvia tai käytä paljoa muitakaan runsaskofeiinipitoisia tuotteita, joten tunnen kehossani selvästi tabletin vaikutukset!

Detox-kuuri ostettu Yliopiston apteekista

Uutena juttuna itselleni oli tämä apteekista ostamani Methoddrainen detox-kuuri. Aineenvaihdunta ei ole varsinkaan teini-iän jälkeen ollut kehoni vahvuuksia, ja nyt etenkin tuntuu että kroppani on aivan tukossa viime kuukausien vuoksi. Niinpä päätin kokeilla tällaista 20 päivää kestävää kuuria, jossa otetaan joka aamu 12ml liuosta sekoitettuna reiluun pariin desiin vettä. Kuurin aikana tulee myös juoda päivittäin mielellään yli 1,5 litraa nesteitä. Muuten voi syödä monipuolista, tavallista ruokaa, eli mikään paasto tai dieetti tämä ei ole. Aloitin kuurin maanantaina, joten en vielä osaa sanoa toimiiko miten hyvin (vessassa kyllä ravaan jo useammin), mutta maku ainakin vaatii vähän totuttelua. Otin tuon vadelma-karpalo maun ja jokin sen hajussa/maussa muistuttaa salmiakkikossua… Aamulla ensimmäisenä ei mikään lempparituoksu siis, tarpeeksi laimennettuna kuitenkin menee. Ps. Jos haluat kokeilla kyseistä valmistetta, lue pakkausseloste hyvin ennen käyttöä! Ainakin jodin yliherkkyyden ja kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa tämä vadelma-karpalo maku ei mene yksiin, mutta sama valmiste omenan makuisena ilmeisesti käy.

Muistattehan ettei mikään yllämainitsemistani tuotteista korvaa monipuolista, terveellistä ja ravintorikasta ruokaa! Näillä valmisteilla tuetaan muuten kunnollista ravitsemusta, ja niitä tulee käyttää annostuksia noudattaen. Lue aina pakkausselosteet tarkkaan, niin selviää onko sinulla mahdollisesti vasta-aiheita valmisteiden käytölle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s