Terveydenhoitaja ja oman terveyden hoitaja

Hyvinvointi

Minulla on ollut viime aikoina paljon vapaa-aikaa ja olen kerennyt miettiä myös tätä blogia sekä suunnitella minkälaista sisältöä haluan tänne tulevaisuudessa tuottaa. Aikaisemmin ajattelin, että haluan jättää täältä pois ammattiini liittyvät asiat ja keskittyä muihin elämän osa-alueisiin. Mutta opiskelin terveydenhoitajaksi koska olen kiinnostunut (myös työn ulkopuolella) terveydestä ja siitä miten ihmiset pystyvät valinnoillaan omaansa vaikuttamaan. Niinpä halusin tuoda tätä puolta esille blogissanikin. Aion edelleen kirjoittaa samoista asioista kuin aiemmin, mutta teen jatkossa myös postauksia kyseisiin aiheisiin liittyvistä terveydellisistä vaikutuksista. Toisin sanoen pääsen reflektoimaan oman elämäni terveellisyyttä, jännittävää!

Nyt kun vilkaisin tuota omaa listaa asioista mitä haluan tänäkin vuonna vielä kokea, niin eniten odotan tatuoinnin ottamisen ja kasvisruokavalion terveydellisten vaikutusten selvittämistä. Tarkoitukseni on ottaa selvää asioista luotettavista ja ajantasaisista lähteistä, kuten erilaisista tutkimuksista, THL:n sivuilta ja Duodecimista, ja mikäs olisi sen mahtavampaa kuin päästä keskustelemaan alan ammattilaisen kanssa aiheesta. Kerron myös omia pohdintojani postauksissa, mutta tärkeää on muistaa, etteivät blogissani ilmaisemani henkilökohtaiset mielipiteet ole suosituksia tai kehotuksia, sillä ihmisten terveydentilat ovat vaihtelevia ja erilaisia! Toisen terveydelle turvalliset ja sopivat asiat eivät välttämättä ole sitä toiselle.

Oman mielenkiintoni lisäksi syy tehdä tällaisia terveyteen liittyviä postauksia on tuoda asioita esille ja herättää niistä ajatusta. Pidän terveydenhuollon ammattilaisten työtä todella tärkeänä, ja apua on paljon saatavilla terveyden ylläpitämiseen ja sairauksien hoitoon, mutta oma tietämys ja valinnat päivittäisen elämän toiminnoissa ovat lähtökohta ja mielestäni yksi eniten vaikuttavista tekijöistä terveenä pysymiseen. Tietenkään kaikkeen ei pysty aina itse vaikuttamaan, myöskään terveyteen…
Otan myös mielelläni ideoita vastaan eli jos tulee mieleen asioita, joiden terveyteen vaikuttavuudesta haluatte tietää ja lukea pohdintaani aiheesta niin laittakaa kommenttia/viestiä igssä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s