Motivaatio

Yleinen

Olemme ystäväni kanssa keskustelleet viime päivinä omista tavoitteistamme elämässä, ja etenkin siitä, miksi motivaatio niitä kohtaan joskus häviää. Vaikka ne asiat ovat edelleen tärkeitä ja sellaisia mitä oikeasti haluaa, ei sen tiedostaminenkaan jostain syystä riitä aina toimintaan asti.

Itselläni tällainen motivaatiopula ilmeni viimeeksi vuodenvaihteessa, kun valmistuminen häämötti mutta oli vielä niin paljon tehtävää enkä vaan millään saanut viimeistä vaihdetta silmään loppurutistusta varten. Tuntui niin tyhmältä siinä tilanteessa kun on tehnyt niin paljon jonkin asian eteen töitä ja ei malttaisi odottaa että työ palkitaan, ja samaan aikaan yksikään solu kropassa ei jaksa tehdä asian eteen mitään.

Toisaalta näitä tilanteita tarvitsee, koska silloin käy läpi ne syyt miksi ylipäätänsä tavoittelee kyseisiä asioita. Itse ainakin olen vähän sen tyylinen ihminen, että eksyn omaan arkeeni. Teen tietyt asiat aina miettimättä ja pidän itsestäänselvyytenä sitä että ne pitää tehdä. Miksi? Kuka sanoo että minun täytyy tehdä nämä asiat? Juuri tämän vuoksi on välillä hyvä selvittää mikä omien toimintojen taustalla on, omat tavoitteet, merkityksettömäksi jossain vaiheessa jääneet tavat vai kenties jonkun toisen ihmisen tavoitteet.

Onko motivaatiopula merkki siitä, että pitää tehdä päivitys omiin tavoitteisiin? Poistaa turhat ja jättää ne tärkeimmät, kenties lisätä uusia. Vai palaako kynttilä välillä vain loppuun jotta hetken laiskottelun jälkeen voi sytyttää uuden?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s